5 tips - interieurfotografie

FBhetDoorntje1 kopie.jpg

Wilt u het interieur van uw zaak, huis of vakantieverblijf in beeld brengen met goede foto’s?
Wij geven u alvast 5 tips mee om uw interieur op de beste manier in beeld te brengen.

1 - Gebruik een statief

De moelijkheid bij interieurfotografie ligt vaak bij het gebrek aan veel daglicht. Hierdoor moet je foto’s nemen met een langere sluitertijd om voldoende licht binnen te halen. Om ook dan scherpe foto’s te nemen, is het gebruik van een statief erg belangrijk. Het geeft je ook de mogelijkheid om tijd te nemen voor je compositie.

2 - Compositie en lijnen

Een van de basisregels van interieurfotografie: hou de verticale lijnen recht. Dit voorkomt dat muren, deurstijlen en andere verticale lijnen in het interieur naar binnen of naar buiten lijken te vallen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals creatieve foto’s van trappenhuizen en atriums.

3 - Raw-foto’s

Professionele fotografen nemen foto’s in RAW, omwille van de hoge kwaliteit. In tegenstelling tot jpg, laat dit toe om de foto’s heel gedetailleerd te bewerken, en bijvoorbeeld de witbalans, de belichting en het contrast te corrigeren.

4 - In een hoek of recht van voren

Het interieur wil je in eerste instantie zo ruim mogelijk laten zien. Dit doe je best vanuit een hoek, zodat de lijnen de kijker meetrekken in de kamer. Ook een foto recht naar voren, zorgt voor een rustige compositie van de ruimte en trekt de kijker mee in de ruimte.

5 - Vermijd visuele rommel

Een gouden regel: haal alle onnodige rommel uit je compositie. Dit leidt sterk af van het interieur dat je wil laten zien. Natuurlijk kan het om bepaalde redenen interessant zijn, om bijvoorbeeld een doordacht geplaatste stapel magazines in het interieur te laten.